FOOD & FUTURE

vol. 3 | Uznani szefowie kuchni, kucharze jutra oraz innowacyjni farmerzy i producenci zabiorą nas w podróż do świata smaków przyszłości.

Cucina 88, City Park Poznan | 602 668 800

FOOD & FUTURE

vol. 3 | Uznani szefowie kuchni, kucharze jutra oraz innowacyjni farmerzy i producenci zabiorą nas w podróż do świata smaków przyszłości.

Cucina 88, City Park Poznan | 602 668 800

CHEFs

Giovanni Solofra / Tre Olivi **
Szef kuchni i twórca uznanej restauracji Tre Olivi znajdującej się w przestrzeni gastronomicznej w hotelu Savoy Beach w Paestum, który w 2021 roku dokonał rzadkiego wyczynu: przeszedł od zera do dwóch gwiazdek Michelin i to w zaledwie dziewięć miesięcy od otwarcia miejsca. Giovanni zbierał doświadczenie kuchniach takich sław jak Heinz Beck, Quique Dacosta i Ciccio Sultano. Swoją pierwszą gwiazdkę Michelin zdobył na Sycylii, w St. George By Heinz Beck, aby wrócić do rodzinnej Kampanii i wziąć pod swoje skrzydła projekt Tre Olivi w Cilento, kolebce diety śródziemnomorskiej wpisanej wpisanym na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. W Tre Olivi, które współtworzy z życiową partnerkę, Robertą Merolli, cukierniczką i wieloletnią współpracowniczką Heinza Becka, bada kulinarne dziedzictwo regionu, aby napisać jego historię na nowo. Dawne tradycje powracają na stół we współczesnej odsłonie.

Paul Ivić / TIAN * / * green
Jedna z najsłynniejszych osobowości kulinarnych Austrii, szef kuchni restauracji TIAN, która jako pierwsza wegetariańska restauracja w kraju została nagrodzona czerwoną gwiazdką Michelin, a następnie otrzymała zielone michelinowskie wyróżnianie. Paul Ivić zrewolucjonizował kuchnię warzywną, wynosząc ją na całkiem nowy poziom, jednocześnie budując menu w szacunku dla natury, bioróżnorodności, w oparciu o regionalność i filozofię „zero waste”. Gotował w Hotelu Gasthof Post w Lech, Trofana Royal w Ischgl oraz w Hotel der Seehof w Salzburgu. Zdobywał doświadczanie w Niemczech w Hotel & Resort Schwielowsee w Werder, a także w Szwajcarii i Hiszpanii. Pod koniec 2011 roku został szefem kuchni i dyrektorem zarządzającym restauracji TIAN w Wiedniu, która poza gwiazdkami Michelin została nagrodzona czterema czapkami Gault & Millau oraz nagrodą Future Award 2018 dla najlepszej wegetariańskiej restauracji na świecie.

Przemysław Klima / Bottiglieria1881**
Szef kuchni i współtwórca restauracji Bottiglieria 1881, nagrodzonej w 2020 gwiazdką Michelin jako pierwsza w Krakowie. W tym roku Przemysław Klima jako jedyny Polak uplasował się w setce najlepszych szefów kuchni na świecie The Best Chef Awards. W swojej kuchni będącej połączeniem wpływów polskich i norweskich celebruje lokalne małopolskie produkty najwyższej jakości.

Michał Kuter / A Nóż Widelec
Twórca autorskiej restauracji A Nóż Widelec ukończył prestiżową szkołę gastronomiczną Westminster Kingsway College w Londynie. Pracował też w gwiazdkowych brytyjskich restauracjach, wśród których znalazł się słynny lokal Chez Bruce. Przez Gault & Millau został nagrodzony tytułem Szefa Kuchni Tradycyjnej 2016. W swoich daniach przywołuje smaki dzieciństwa oraz klasyki polskiej kuchni w nowoczesnej odsłonie. Jego restauracja od ponad dekady należy do najlepszych w Poznaniu i znalazła się wśród miejsc rekomendowanych przez Przewodnik Michelin.

Filip Cwojdziński / TU.REStAURANT
Szef kuchni TU.REStAURANT nagrodzonej przez Przewodnik Michelin tytułem Bib Gourmand. Zdobywał doświadczeniem w gwiazdkowych restauracjach w Manchesterze i irlandzkim Wexford. Swoją karierę rozwijał również w Zadarze i Poznaniu. Reprezentant kulinarnej kadry narodowej Polski, która zdobyła dwa srebrne medale podczas Olimpiady Kulinarnej w 2020 roku.

Artur Szwacki / Cucina |GOSPODARZ
Doświadczenie zdobywał w restauracjach w Polsce i zagranicą. W 2012 roku pracował piastował stanowisko Sous Chefa w Cucinie. Kolejnym przystankiem stała się Warszawa, gdzie objął stanowisko Head Chef w restauracji Ed Red. Pod jego skrzydłami restauracja otrzymała oficjalną rekomendację organizacji Slow Food Polska oraz wyróżnienie dwóch czapek w prestiżowym przewodniku Gault & Millau. W 2019 roku objął stanowisko Szefa Kuchni restauracji Ułan Browar, gdzie jak się okazało, do powrotu do Cuciny zostało już tylko kilka małych kroków… Artur jest pasjonatem polskich smaków. Od zawsze stara się wspierać regionalnych dostawców, tworząc kuchnię europejską z wykorzystaniem regionalnych produktów.

×

Koszyk

{{ item.name }}

{{ item.quantity }} x {{ item.attributes.friendly_price }}

Koszyk jest pusty! Suma częściowa: {{ totalPriceFormat }}