FOOD & FUTURE

LONDON CALLING| FOOD & FRIENDS oraz Likus Hotele i Restauracje zapraszają na wyjątkowy wieczór z doskonałą kuchnią na najwyższym światowym poziomie z ośmiodaniowym menu degustacyjnym.

Hotel pod Różą | Kraków

FOOD & FUTURE

LONDON CALLING| FOOD & FRIENDS oraz Likus Hotele i Restauracje zapraszają na wyjątkowy wieczór z doskonałą kuchnią na najwyższym światowym poziomie z ośmiodaniowym menu degustacyjnym.

Hotel pod Różą | Kraków

CHEFs

James Knappett/ Kitchen Table **
Szef kuchni, który na stałe wpisał się do brytyjskiej kulinarnej awangardy. Zdobywał doświadczenie, pracując w słynnych restauracjach z gwiazdkami Michelin, takich jak The Ledbury, The Berkeley, The Royal Hospital Road, Restaurant Gordon Ramsay oraz Petrus Gordona Ramsaya, The SeafoodRestaurant Rick Steina, a także w międzynarodowych lokalizacjach, jak słynne na cały świat Noma w Kopenhadze czy Per Se Thomasa Kellera w Nowym Jorku. W 2012 roku, otworzył swój unikalny koncept Kitchen Table, gdzie skupił się na tworzeniu wyjątkowych doświadczeń kulinarnych przy „swoim kuchennym stole”. Kitchen Table, nagrodzone pierwszą gwiazdką Michelin w 2014 roku i drugą w 2018 roku (tylko dwudziestu restauracji w Wielkiej Brytanii posiada obecnie to wyróżnienie), otrzymało również w 2018 roku nagrodę Michelin „Welcomeand Service Award”.

Przemysław Klima / Bottiglieria1881**
Szef kuchni i współtwórca restauracji Bottiglieria 1881, nagrodzonej w 2020 gwiazdką Michelin jako pierwsza w Krakowie. W tym roku Przemysław Klima jako jedyny Polak uplasował się w setce najlepszych szefów kuchni na świecie The Best Chef Awards. W swojej kuchni będącej połączeniem wpływów polskich i norweskich celebruje lokalne małopolskie produkty najwyższej jakości.

Andrea Camastra / Nuta *
Szef kuchni o niezwykłej kreatywności i wyobraźni. Był współtwórcą i szefem kuchni restauracji Senses w Warszawie, która jako druga w Polsce została uhonorowana gwiazdką Michelin. W swej pracy wykorzystuje najbardziej zaawansowane techniki gotowania. Uhonorowany tytułem jednego ze stu najlepszych kucharzy na świecie 2019 roku przez magazyn „Le Chef”. Zwieńczeniem jego zawodowej kariery jest autorska restauracja Nuta.

Artur Skotarczyk / Muga *
Szef kuchni i współtwórca pierwszej poznańskiej restauracji nagrodzonej gwiazdka. Michelin. Swoje doświadczenie zdobywa. m. in. w poznańskiej Bażanciarń czy w La Passion Du Vin w Starym Browarze, a umiejętności szlifował w Instytucie Paula Bocuse w Lyonie i restauracji Le Pergolese w Paryżu. Artur Skotarczyk został wybrany regionalnym szefem roku 2016r według Gault&Millau. Restauracja Muga po dwóch latach od otwarcia zdobyła 15 punktów i trzy czapki w przewodniku Gault& Millau Polska 2017, a Artur Skotarczyk został nominowany do ogólnopolskiego tytułu Szef Roku. Kunszt Szefa kuchni doceniła także Polska Akademia Gastronomiczna w 2015 roku.

Whisky

GLENFIDDICH - najczęściej nagradzana na świecie szkocka whisky single malt.

Glenfiddich 12

Glenfiddich 15

Glenfiddich 18

Glenfiddich BLOOMFIELD

×

Koszyk

{{ item.name }}

{{ item.quantity }} x {{ item.attributes.friendly_price }}

Koszyk jest pusty! Suma częściowa: {{ totalPriceFormat }}